11 lipnja, 2024

Savjetnica ministrice Anita Vlašić sudjelovala na panelu Vijeća mladih “Zašto je značajno ulagati u omladinske strukture?”

U petak, 7. lipnja 2024. godine u Europe House u Sarajevu u sklopu zasjedanja Skupštine Vijeća mladih održan je panel pod nazivom: “Zašto je važno ulagati u omladinske strukture?“, na kojem su panelisti bili: Jelena Brkić iz Centra za promociju civilnog društva, Irma Rešidović i Adnan Družić iz Vijeća mladih, te Anita Vlašić iz Federalnog ministarstva kulture i športa.

Glavna tema panela bila je značaj ulaganja u omladinske strukture, kao i u programe za mlade u kulturi, športu i drugim oblastima.

Savjetnica ministrice Vlašić naglasila je da Federalno ministarstvo kulture i športa kontinuirano ulaže u omladinske strukture kroz svog strateškog partnera – Vijeće mladih Federacije BiH, a sredstva za to ulaganje ove će godine biti značajno povećana.  Također je ukazala i na dvije novosti u kontekstu ulaganju u mlade – transfer za mobilnost umjetnika s posebnim naglaskom na mladim umjetnicima, koji se ove godine raspisuje drugi put, te osnivanje Fondacije za šport čiji je glavni zadatak stipendiranje mladih športaša.

Jedan od zaključaka bio je da će institucije više poraditi na informiranju mladih o mogućnostima financiranja, kao i načinima apliciranja za sredstva.