22 studenoga, 2023

Prvi zajednički sastanak umjetnika Središnje Bosne u organizaciji Ministarstva s ciljem predstavljanja kulture, tradicije i običaja ovog predjela

U Federalnom ministarstvu kulture i športa danas je organiziran sastanak ministrice Sanje Vlaisavljević i savjetnika Damira Bunoze s umjetnicima, predstavnicima udruga, klapa i kulturno umjetničkih društava Središnje Bosne.

Sastanku su nazočili Ivana Tomčić Vujica, predsjednica HKUD-a “Fra Karlo Kujundžić” Brestovsko, Dragana Jurković, predstavnica klape “Dišpet” Kiseljak, Željo Bikić, predstavnik pjevačke skupine „Krčevljani“ Vitez i Marija Pervan, predstavnica mješovitog Zbora HKD „Napredak“ Kreševo.

Gosti su predstavili rad udruge, prezentirali trenutne aktivnosti i planove za naredno razdoblje, a cilj sastanka je dogovor o predstavljanju kulture, tradicije i običaja stanovnika Središnje Bosne u okviru manifestacije Dani europskog nasljeđa 2023. godine u Sarajevu, te promocija umjetnika i specifičnosti ovog dijela Bosne i Hercegovine široj javnosti.