22 svibnja, 2023

Prijave za grada domaćina manifestacije The World Choir Games (Svjetske zborske igre)

Federalno ministarstvo kulture i sporta zaprimilo je dopis istaknute agencije The Sports Consultancy iz Londona (Velika Britanija) u kojem nas obavještavaju o otvaranju procesa prijave za grada domaćina prestižne manifestacije The World Choir Games (Svjetske zborske igre) koju organiziraju u partnerstvu s udrugom INTERKULTUR iz Njemačke.

Manifestacija The World Choir Games je globalna proslava zborske glazbe koja okuplja sudionike iz cijelog svijeta u trajanju od jedanaest dana prilikom čega se održavaju nastupi zborova i natjecanja. Cilj manifestacije je prezentacija zborskog naslijeđa zemalja sudionica i kulturne raznolikosti svijeta.

Zainteresirani gradovi su pozvani da se prijave za domaćinstvo putem dokumenta: Izraz interesa (Expression of interest) koji predstavlja prvu fazu procesa. Spomenuti dokument pruža detaljne informacije u svezi s manifestacijom, prednosti za domaćine i samom procesu prijave.

Pored izražavanja interesa za grada domaćina, prijavitelji će također imati priliku da se prijave za program promatrača domaćina na predstojećoj manifestaciji 2023 The World Choir Games koja će se održati u razdoblju od 03 do 13. 07. 2023. godine u Gangneungu, Južna Koreja. Nazočnost u ulozi promatrača pruža vrijedne uvide i iskustva za budućeg grada domaćina.

Kroz domaćinstvo, grad ima priliku uspostaviti globalne sveze i ostvari bogatu kulturnu atmosferu, posebno u području zborske glazbe.

 

Više informacija o pozivu i načinu prijave mogu se dobiti putem kontakta:

WorldChoirGames@TheSportsConsultancy.com

Michael.Harvey@thesportsconsultancy.com