22 Maja, 2023

Prijave za grada domaćina manifestacije The World Choir Games (Svjetske horske igre)

Federalno ministarstvo kulture i sporta zaprimilo je dopis renomirane agencije The Sports Consultancy iz Londona (Velika Britanija) u kojem nas obavještavaju o otvaranju procesa prijave za grada domaćina prestižne manifestacije The World Choir Games (Svjetske horske igre) koju organizuju u partnerstvu sa organizacijom INTERKULTUR iz Njemačke.

Manifestacija The World Choir Games je globalna proslava horske muzike koja okuplja učesnike iz cijelog svijeta u trajanju od jedanaest dana prilikom čega se održavaju nastupi horova i takmičenja. Cilj manifestacije je prezentacija horskog naslijeđa zemalja učesnica i kulturne raznolikosti svijeta.

Zainteresovani gradovi su pozvani da apliciraju za domaćinstvo putem dokumenta Izraz interesa (Expression of Interest) koji predstavlja prvu fazu procesa. Pomenuti dokument pruža detaljne informacije vezane za manifestaciju, prednosti za domaćine i samom procesu apliciranja.

Pored izražavanja interesa za grada domaćina, aplikanti će također imati priliku da se prijave za program posmatrača domaćina na predstojećoj manifestaciji 2023 The World Choir Games koja će se održati u periodu od 03 do 13. 07. 2023. godine u Gangneungu, Južna Koreja. Prisustvo u ulozi posmatrača pruža vrijedne uvide i iskustva za budućeg grada domaćina.

Kroz domaćinstvo, grad ima priliku da uspostavi globalne veze i ostvari bogatu kulturnu atmosferu posebno u oblasti horske muzike.

Više informacija o pozivu i načinu apliciranja mogu se dobiti putem kontakta:

WorldChoirGames@TheSportsConsultancy.com

Michael.Harvey@thesportsconsultancy.com