16 svibnja, 2024

Predstavnici Javnog poduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, Sportsko-kulturno-privrednog centra “Mejdan” i Javnog poduzeća “Olimpijski bazen Otoka” prezenirali ministrici Vlaisavljević ideju o formiranju Saveza sportskih i kulturnih centara u FBiH

Federalno ministarstvo kulture i športa 15. 5. 2024. godine posjetili su predstavnici Javnog poduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, Sportsko-kulturno-privrednog centra “Mejdan” i Javnog poduzeća “Olimpijski bazen Otoka” Sarajevo: Edin Buševac, Nedim Talić, Feđa Jovanović, Jasenko Elezović, Avdija Hasanović i Alem Hadžibeganović.

Nakon riječi dobrodošlice ministrice Vlaisavljević, gosti su iskazali zahvalnost za priliku da govore o brojnim problemima s kojima se suočavaju, s obzirom da je ovo, istakli su, prvi put da ih je neki ministar s razine Federacije BiH odlučio primiti na sastanak te saslušati.

Predstavnici tri centra istakli su da da je od pandemije korona virusa, kada su centri zatvoreni, financijska situacija pogoršana s obzirom da su, uslijed vanrednih okolnosti, stvoreni veliki troškovi. Tako je nastala ideja da kulturni, sportski i kulturno-sportski centri s razine Federacije BiH formiraju Savez sportskih i kulturnih centara s ciljem zajedničkog detektiranja ključnih problema svih centara te njihovog delegiranja nadležnim institucijama kako bi se pokušali pronaći modeli za sustavno rješavanje problema.

Ministrica Vlaisavljević pozdravila je ideju gostiju iz Sarajeva, Tuzle i Zenice da zajedno pokušaju pronaći način rješavanja financijskih problema, te obećala da će Federalno ministarstvo kulture i športa biti otvoreno za sve savjete i pomoć u pronalaženju adekvatnih modela da kulturni, sportski i kulturno-sportski centri u FBiH opstanu te punim kapacitetima obav    previđene djelatnosti.