29 ožujka, 2024

Predstavnice Ministarstva na stručnom seminaru „Upravljanje rizicima u Javnom sektoru u FBiH i uloga unutarnje revizije“

Udruga financijskih upravitelja i kontrolora u BiH u suradnji s agencijom „FMC“ 28. 3. 2024. godine organizirala je stručni seminar „Upravljanje rizicima u Javnom sektoru u FBiH i uloga interne revizije“.

Predavači seminara su bili Nedim Čustović, zamjenik direktora CHJ Ministarstva finansija i trezora BiH i član Upravnog odbora Instituta IIA BiH, predsjednik Komiteta za globalne standarde Zikreta Tubić, dipl. ecc., vlasnica Agencije FMC, suosnivač Udruge financijskih upravitelja i kontrolora u BiH, certificirani voditelj financijskog upravljanja i kontrole s iskustvom u trajanju deset godina na implementaciji sistema FUK na području Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, te edukator za preko 250 koordinatora za financijsko upravljanja i kontrolu (FUK).

Nakon izlaganja, svi sudionici su imali priliku iznijeti probleme s kojima se susreću u svakodnevnom radu, te su dobili savjete, potencijalna rješenja i upute predavača.

Na seminaru su u ime Federalnog ministarstva kulture i športa sudjelovale Emilija Pavičević, savjetnica ministrice za organizaciju i strateško planiranje u oblasti zaštite kulturno-povijesnog nasljeđa i Marija Brkan, pomoćnica ministrice u Jedinici unutarnje revizije.