29 Marta, 2024

Predstavnice Ministarstva na stručnom seminaru „Upravljanje rizicima u Javnom sektoru u FBiH i uloga interne revizije”

Udruženje finansijskih upravitelja i kontrolora u BiH u saradnji sa agencijom „FMC“ 28. 3. 2024. godine organizovalo je stručni seminar „Upravljanje rizicima u Javnom sektoru u FBiH i uloga interne revizije“.

Predavači seminara su bili Nedim Čustović, zamjenik direktora CHJ Ministarstva finansija i trezora BiH i član Upravnog odbora Instituta IIA BiH, predsjednik Komiteta za globalne standarde Zikreta Tubić, dipl. ecc., vlasnica Agencije FMC, saosnivač Udruženja finansijskih upravitelja i kontrolora u BiH, certificirani voditelj finansijskog upravljanja i kontrole s iskustvom u trajanju deset godina na implementaciji sistema FUK na području Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, te edukator za preko 250 koordinatora za finansijsko upravljanja i kontrolu (FUK).

Nakon izlaganja, svi sudionici su imali priliku iznijeti probleme s kojima se susreću u svakodnevnom radu, te su dobili savjete, potencijalna rješenja i upute od predavača.

Seminaru su u ime Federalnog ministarstva kulture i sporta prisustvovale Emilija Pavičević, savjetnica ministrice za organizaciju i strateško planiranje u oblasti zaštite kulturno-historijskog nasljeđa i Marija Brkan, pomoćnica ministrice u Jedinici interne revizije.