16 travnja, 2024

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica, Elvedina Muzaferija, u posjetu Ministarstvu

U Federalnom ministarstvu kulture i športa organiziran je prijem za najbolju bosanskohercegovačku skijašicu, Elvedinu Muzaferiju, koja, nakon najbolje sezone u karijeri, nakratko boravi u Bosni i Hercegovini.

Ministrica Sanja Vlaisavljević poželjela je Elvedini srdačnu dobrodošlicu u Ministarstvo, čestitala na izuzetnoj skijaškoj sezoni, istakavši koliko je radosti i ponosa donijela proteklih mjeseci svim Bosancima i Hercegovima.

Muzaferija je ministrici Vlaisavljević i pomoćniku ministrice u Sektoru za šport, Adnanu Džindi prezentirala dojmove nakon izuzetno uspješne sezone, ali i govorila o brojnim izazovima s kojima se profesionalni športaši u BiH svakodnevno susreću. Govorila je i o planovima za predstojeće razdoblje, te natjecanjima koja slijede do kraja godine, posebno istakavši Svjetski kup koji je očekuje u prosincu ove godine.

Ministrica Vlaisavljević naglasila je kako je Federalno ministarstvo kulture i športa poduzelo sve potrebne korake kako bi vrsni uspjesi kojima nas je Muzaferija nedavno obradovala, bili adekvatno nagrađeni, te je dodatno motivirali za predstojeće skijaške izazove.