16 Aprila, 2024

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica, Elvedina Muzaferija, u posjeti Ministarstvu

U Federalnom ministarstvu kulture i sporta organizovan je prijem za najbolju bosanskohercegovačku skijašicu, Elvedinu Muzaferiju, koja, nakon najbolje sezone u karijeri, nakratko boravi u Bosni i Hercegovini.

Ministrica Sanja Vlaisavljević poželjela je Elvedini srdačnu dobrodošlicu u Ministarstvo, čestitala na izuzetnoj skijaškoj sezoni, istakavši koliko je radosti i ponosa donijela proteklih mjeseci svim Bosancima i Hercegovima.

Muzaferija je ministrici Vlaisavljević i pomoćniku ministrice u Sektoru za sport, Adnanu Džindi prezentovala impresije nakon izuzetno uspješne sezone, ali i govorila o brojnim izazovima s kojima se profesionalni sportisti u BiH svakodnevno susreću. Govorila je i o planovima za predstojeći period, te takmičenjima koja slijede do kraja godine, posebno istakavši Svjetski kup koji je očekuje u decembru ove godine.

Ministrica Vlaisavljević naglasila je kako je Federalno ministarstvo kulture i sporta poduzelo sve potrebne korake kako bi vrsni uspjesi kojim nas je Muzaferija nedavno obradovala, bili adekvatno nagrađeni, te je dodatno motivisali za predstojeće skijaške izazove.