15 rujna, 2023

Ministrici Vlaisavljević prezentiran novi program Festivala MESS „Dramadžiluk“

U Ministarstvu je danas organiziran sastanak ministrice Sanje Vlaisavljević s piscem i dramaturgom Almirom Imširevićem i predstavnicom Međunarodnog teatarskog festivala MESS, Hanom Bajrović.

Povod sastanka bio je predstavljanje programa „Dramadžiluk“ koji će po prvi put u Bosni i Hercegovini biti pokrenut u okviru ovogodišnjeg Festivala MESS.

Kako su naveli producentica projekta Hana Bajrović i umjetnički direktor projekta Almir Imširević, „Dramadžiluk“ je pokrenut s ciljem promidžbe recentnih dramskih djela i autora, kako domaćih, tako i regionalnih pisaca. Istakli su kako je plan ove godine, u okviru 63. izdanja Festivala MESS, napraviti četiri dramska čitanja iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije za četiri nove drame na kojima bi radili profesionalni redatelji i glumci.

Ministrica Vlaisavljević istakla je kako Ministarstvo kulture i športa cijeni rad vrijednog tima Festivala MESS, te se raduje novom programu koji će okupiti veliki broj istaknutih profesinalaca i daje punu potporu ideji Almira Imširovića koji je osmislio cijeli projekt.