15 Septembra, 2023

Ministrici Vlaisavljević prezentiran novi program Festivala MESS „Dramadžiluk“

U Ministarstvu je danas organizovan sastanak ministrice Sanje Vlaisavljević sa piscem i dramaturgom Almirom Imširevićem i predstavnicom Međunarodnog teatarskog festivala MESS, Hanom Bajrović.

Povod sastanka bio je predstavljanje programa „Dramadžiluk“ koji će po prvi put u Bosni i Hercegovini biti pokrenut u okviru ovogodišnjeg Festivala MESS.

Kako su naveli producentica projekta Hana Bajrović i umjetnički direktor projekta Almir Imširević,„Dramadžiluk“ je pokrenut sa ciljem promocije recentnih dramskih djela i autora, kako domaćih, tako i regionalnih pisaca. Istakli su kako je plan ove godine, u okviru 63. izdanja Festivala MESS, napraviti četiri dramska čitanja iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije za četiri nove drame na kojima bi radili profesionalni reditelji i glumci.

Ministrica Vlaisavljević istakla je kako Ministarstvo kulture i sporta cijeni rad vrijednog tima Festivala MESS te se raduje novom programu koji će okupiti veliki broj istaknutih profesionalaca i daje punu podršku ideji Almira Imširovića koji je osmislio cijeli projekat.

Sastanku je, u ime Ministarstva, prisustvovala i stručna savjetnica za pozorišnu, filmsku i muzičku djelatnost: Mirela Milićević Šečić