31 srpnja, 2023

Ministrica Sanja Vlaisavljević na sastanku s bokserom Edinom Puhalom

Federalna ministrica kulture i športa, Sanja Vlaisavljević sastala se danas sa profesionalnim bosanskohercegovačkim bokserom, Edinom Puhalom. Naime, susret je organiziran nakon što je Edin Puhalo alias Iron Puki prošlog mjeseca odbranio titulu prvaka Europe u elitnoj bokserskoj diviziji WBA, protiv višestrukog prvaka Francuske, što je ujedno i peta titula prvaka Europe u elitnim bokserskim divizijama.

Puhalo je govorio o dosadašnjim uspjesima te planovima za naredno razdoblje, s obzirom da bi, kako je istakao, mogao dobiti priliku da se prvi put u historiji BiH bori za svjetski pojas u najstarijoj diviziji WBA. Puhalo je također informirao ministricu Vlaisavljević da je najjača i najstarija bokserska organizacija WBA objavila najnoviju listu najboljih boksera, odnosno izazivača za svjetskog prvaka, na kojoj se našao na 5. mjestu u kruzer kategoriji. 

Ministrica Vlaisavljević poželjela je sreću Edinu u nadolazećim športskim izazovima te istakla da će Federalno ministarstvo kulture i sporta bodriti sve njegove buduće pothvate.