31 Jula, 2023

Ministrica Sanja Vlaisavljević na sastanku s bokserom Edinom Puhalom

Federalna ministrica kulture i sporta, Sanja Vlaisavljević sastala se danas sa profesionalnim bosanskohercegovačkim bokserom, Edinom Puhalom. Naime, susret je organiziran nakon što je Edin Puhalo alias Iron Puki prošlog mjeseca odbranio titulu prvaka Evrope u elitnoj bokserskoj diviziji WBA, protiv višestrukog prvaka Francuske, što je ujedno i peta titula prvaka Evrope u elitnim bokserskim divizijama.

Puhalo je govorio o dosadašnjim uspjesima te planovima za naredni period, s obzirom da bi, kako je istakao, mogao dobiti priliku da se prvi put u historiji BiH bori za svjetski pojas u najstarijoj diviziji WBA. Puhalo je također informirao ministricu Vlaisavljević da je najjača i najstarija bokserska organizacija WBA objavila najnoviju listu najboljih boksera, odnosno izazivača za svjetskog prvaka, na kojoj se našao na 5. mjestu u kruzer kategoriji. 

Ministrica Vlaisavljević poželjela je sreću Edinu u predstojećim sportskim izazovima te istakla da će Federalno ministarstvo kulture i sporta bodriti sve njegove buduće poduhvate.