10 svibnja, 2023

Ministrica Sanja Vlaisavljević i akademska umjetnica Hanna Dujmović: Nadvladajmo birokratske probleme i olakšajmo umjetnicima profesionalan rad

Ministrica Sanja Vlaisavljević sastala se danas u svom Uredu s akademskom umjetnicom Hannom Dujmović koja priprema izložbu umjetničkih slika iz ciklusa „Radost življenja“ u beogradskoj Galeriji „ŠTAB“, 23. svibnja 2023. godine.

Hanna Dujmović je ovom prigodom informirala ministricu o birokratskim preprekama koje umjetnicima otežavaju postupak izvoza umjetničkih djela iz Bosne i Hercegovine, što ponekad rezultira i kašnjenjem te nemogućnošću organiziranja izložbi izvan naše zemlje.

„Od izuzetne je važnosti uvijek imati u vidu da umjetnici upravo svoj profesionalni život ostvaruju razmjenom umjetničkih djela s drugim galerijama. Korak nadilaženja birokratskih smjernica od 15 dana je danas nadvladan uz apel svim nadležnim institucijama od kojih umjetnici žive da pronađu model nadilaženja ovih prepreka te u najkraćem roku omoguće umjetnicima da ostvare svoja prava i rade posao od kojeg žive“, apelirala je ministrica Vlaisavljević.

Hanna Dujmović je ohrabrena da koordinira sve mlade umjetnike koji imaju iste ili slične probleme da se obrate Federalnom ministarstvu kulture i športa s prijedlozima i idejama kako da ubuduće olakšati njihov posao.

Hanni želimo uspješnu izložbu u Galeriji „ŠTAB“ kao i sreću u budućem radu.