13 lipnja, 2023

Ministarstvo: Indira Kučuk – Sorguč ministrici Sanji Vlaisavljević predstavila aktivnosti Festivala dječije umjetnosti “FEDU”

Ministrica Sanja Vlaisavljević sastala se danas u Ministarstvu s voditeljicom projekta Festivala dječije umjetnosti “FEDU” i selektoricom natjecateljskog programa, Indirom Kučuk – Sorguč.

Kučuk – Sorguč prezentirala je ministrici Vlaisavljević aktivnosti internacionalnog festivala za djecu u Bosni i Hercegovini i regionu “FEDU”, planove za predstojeće razdoblje, ali program nedavno uspješno realiziranog 9. izdanja Festivala.

I ove godine najmlađi su se natjecali iz oblasti kazališta, književnosti, muzike i likovne umjetnosti. Ono što posebice raduje, istakla je Kučuk – Sorguč, Festival je i ove godine okupio mališane iz cijelog regiona.

Ministrica je naglasila kako je raduje što je kroz dramski, literarni, muzički i likovni karakter Festivala “FEDU”, dana prilika i adekvatan prostor školarcima za umjetničko stvaralaštvo i prezentiranje i njegovanje brojnih talenata, ali i mogućnost kvalitetne uporabe slobodnog vremena.

Na kraju današenjeg susreta, ministrica Vlaisavljević cijelom timu Festivala “FEDU” poželjela je sreću i uspjeh u budućem radu te brojna, uspješno realizirana izdanja Festivala.