13 Juna, 2023

Ministarstvo: Indira Kučuk – Sorguč ministrici Sanji Vlaisavljević predstavila aktivnosti Festivala dječije umjetnosti “FEDU”

Ministrica Sanja Vlaisavljević sastala se danas u Ministarstvu s voditeljicom projekta Festivala dječije umjetnosti “FEDU” i selektoricom takmičarskog programa, Indirom Kučuk – Sorguč.

Kučuk – Sorguč prezentirala je ministrici Vlaisavljević aktivnosti internacionalnog festivala za djecu u Bosni i Hercegovini i regionu “FEDU”, planove za predstojeći period, ali program nedavno uspješno realiziranog 9. izdanja Festivala.

I ove godine najmlađi su se takmičili iz oblasti teatra, književnosti, muzike i likovne umjetnosti. Ono što posebno raduje, istakla je Kučuk – Sorguč, Festival je i ove godine okupio mališane iz cijelog regiona.

Ministrica je naglasila kako je raduje što je kroz dramski, literarni, muzički i likovni karakter Festivala “FEDU”, data prilika i adekvatan prostor školarcima za umjetničko stvaralaštvo i prezentiranje i njegovanje brojnih talenata, ali i mogućnost kvalitetnog korištenja slobodnog vremena.

Na kraju današenjeg susreta, ministrica Vlaisavljević cijelom timu Festivala “FEDU” poželjela je sreću i uspjeh u budućem radu te brojna, uspješno realizirana izdanja Festivala.