5 veljače, 2024

Kick bokseri Adnan Redžović i Alija Tucak na sastanku u Ministarstvu

Ministrica Sanja Vlaisavljević i pomoćnik ministrice u Sektoru za sport, Adnan Džindo sastali su se 2. 2. 2024. godine s bosanskohercegovačkim kick bokserima Adnanom Redžovićem i Alijom Tucakom, nakon izvrsnog plasmana koji je reprezentacija BiH u kick boksu, ostvarila na Svjetskom prvenstvu održanom u portugalskom gradu Albufeira krajem prošle godine.

Naime, Redžović, koji se u Portugalu okitio titulom svjetskog prvaka u kategoriji veterana iznad 94 kg i Tucak koji je osvojio brončanu medalju u kategoriji iznad 91 kg u disciplini K1, informirali su ministricu o planovima za predstojeće razdoblje, te se osvrnuli na problem nagrađivanja športaša za ostvarene vrhunske športske rezultate. Naime, Uredba o određivanju kriterija za dodjeljivanje nagrada športistašima, športskim radnicima i športskim udružgama iz Federacije Bosne i Hercegovine za ostvarene vrhunske športske rezultate na međunarodnim natjecanjima predviđa nagrade samo za olimpijski i paraolimpijski šport.

Ministrica Vlaisavljević istakla je da će Federalno ministarstvo kulture i športa dati potporu zajedničkoj inicijativi krovnih saveza neolimpijskih športova i Olimpijskog komiteta BiH s jasno predloženim športovima i natjecanjima za koje će biti predviđene novčane nagrade.