5 Februara, 2024

Kik bokseri Adnan Redžović i Alija Tucak na sastanku u Ministarstvu

Ministrica Sanja Vlaisavljević i pomoćnik ministrice u Sektoru za sport, Adnan Džindo sastali su se 2. 2. 2024. godine s bosanskohercegovačkim kik bokserima Adnanom Redžovićem i Alijom Tucakom, nakon izvrsnog plasmana koji je reprezentacija BiH u kik boksu, ostvarila na Svjetskom prvenstvu održanom u portugalskom gradu Albufeira krajem prošle godine.

Naime, Redžović, koji se u Portugalu okitio titulom svjetskog prvaka u kategoriji veterana iznad 94 kg i Tucak koji je osvojio bronzanu medalju u kategorija iznad 91 kg u disciplini K1, informirali su ministricu o planovima za predstojeći period, te se osvrnuli na problem nagrađivanja sportista za ostvarene vrhunske sportske rezultate koji, po Uredbi o određivanju kriterija za dodjeljivanje nagrada sportistima, sportskim radnicima i sportskim udruženjima iz Federacije Bosne i Hercegovine za ostvarene vrhunske sportske rezultate na međunarodnim takmičenjima, predviđaju nagrade samo za olimpijski i paraolimpijski sport.

Ministrica Vlaisavljević istakla je da će Federalno ministarstvo kulture i sporta dati podršku zajedničkoj inicijativi krovnih saveza neolimpijskih sportova i Olimpijskog komiteta BiH s jasno predloženim sportovima i takmičenjima za koje će novčane nagrade biti predviđene.