13 veljače, 2024

Inicijativa ministrice Vlaisavljević: „Barlov i Zulfić moraju imati osiguranu punu financijsku potporu za predstojeća najveća natjecanja i Paraolimpijske igre 2024.“

Na inicijativu ministrice Sanje Vlaisavljević, danas je u Federalnom ministarstvu kulture i športa organiziran sastanak s ministrom kulture i športa Kantona Sarajevo, Kenanom Magodom, trenerom Plivačkog kluba „Spid“, Amelom Kapom i pomoćnikom ministrice u Sektoru za šport, Adnanom Džindom.

Naime, nakon prošlotjednog prijema u Ministarstvu paraplivačkih reprezentativaca Bosne i Hercegovine, Ismaila Barlova i Ismaila Zulfića, koji su u proteklom razdoblju ostvarili izvrsne športske rezultate, te vrijedno treniraju za predstojeću natjecateljsku sezonu i Paraolimpijske igre, ukazala se potreba za financijskom potporom kako bi uspjeli realizirati predstojeća športska natjecanja.

Trener naših paraolimpijskih plivača, Amel Kapo, prezentirao je planove za 2024. godinu, te projekt „Natjecateljska sezona 2024, Europsko prvenstvo i Paraolimpijske igre Pariz 2024 – Ismail Barlov i Ismail Zulfić“.

Ministrica je istakla kako će Federalno ministarstvo kulture i športa poduzeti sve korake kako bi dječaci najveća športska natjecanja koja slijede, dočekali bez opterećenja u financijskom smislu, a punu potporu u ime Ministarstva kulture i športa Kantona Sarajevo, odlučio je pružiti i ministar Magoda.

Zaključak današnjeg sastanka je da je dogovorena financijska potpora za spomenuti projekt, što podrazumijeva cijelu natjecateljsku godinu, a bit će upućena i inicijativa Gradu Sarajevo i Gradskom vijeću da kroz odluku omoguće besplatnu uporabu Olimpijskog bazena Otoka Ismailu Barlovu i Ismailu Zulfiću, koji je neophodan u njihovom procesu priprema za najznačajnija paraolimpijska natjecanja.

Bazen je pod ingerencijom Grada, te se odlukom najuspješnijim paraolimpijcima može omogućiti besplatna uporaba bazena i na taj način ohrabriti zlatne momke da donesu novo zlato, ovog puta iz Pariza.

Ministrica Vlaisavljević i ministar Magoda su dogovorili i sljedeće korake kako bi, kroz suradnju, pomogli najboljima.