14 prosinca, 2023

Federalno ministarstvo kulture i športa: Potpisani Ugovori o financiranju s korisnicima Tranfer za potporu mobilnosti umjetnika/ca

 U Federalnom ministarstvu kulture i športa, potpisani su Ugovori o financiranju pojedinaca iz Transfera za potporu mobilnosti umjetnika/ca:

  • Merimom Ivković, oblast likovna umjetnost
  • Anitom Martinac, oblast književnost,
  • Anilom Gajević, film
  • Amerom Softićem, književnost
  • Aidom Rešidagić, oblast muzika

Federalno ministarstvo kulture i športa pokrenulo je prvi put Transfer za potporu mobilnosti umjetnika/ca.

Sredstva se raspoređuju putem Javnog poziva za financiranje umjetnika/ca iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2023. godinu. Aplicirati na Poziv mogu punoljetni umjetnici sa prebivalištem u Federaciji Bosne i Hercegovine za projekte u oblasti likovne umjetnosti, književnosti, glazbe, kazališta i scene, plesa, stripa, fotografije, filma i dizajna. Potpora se dodijeljuje za troškove prijevoza, kotizacije i smještaja unutar i izvan Bosne i Hercegovine.

S ciljem razvoja umjetničke scene u manje razvijenim sredinama sredstva se dodjeljuju i za potporu stvaralaštvu mladih i neafirmiranih umjetnika u različitim gradovima BiH i to za  izložbe, promocije, koncerti, predstave, audio-vizualne projekcije i slično. Na ovaj način će biti ostvareno povezivanje i umrežavanje umjetnika/ca s institucijama, udrugama, fondacijama i drugim umjetnicima/cama iz iste ili srodne oblasti, kao i predstavljanje novih ideja, ali i razvoj umjetničke scene u manje razvijenim sredinama.