22 rujna, 2023

Federalno ministarstvo kulture i športa obilježilo početak Europskog tjedna športa

Federalno ministarstvo kulture i športa organiziralo je danas svečanost povodom početka obilježavanja Europskog tjedna športa koji se širom svijeta tradicionalno organizira u razdoblju od 23. do 30. rujna.

Naime, s ciljem promoviranja športa i fizičke aktivnosti, a pod sloganom „Be Active“ danas su se ispred Federalnog ministarstva kulture i športa okupili brojni bosanskohercegovački sportaši i poslali poruku o značaju njegovog prakticiranja.

„Sretna sam što danas mogu stajati s vama ovdje ispred Federalnog ministarstva kulture i športa i obilježiti još jedan Tjedna športa te nas tako približiti svjetskoj obitelji koja slavi šport. A šport, što je drugo nego primjer dobrog, lijepog, zdravog. Nekada davno, kada su počinjale Olimpijske igre, ratovi bi stali. Šport povezuje i ovi mladi ljudi ovdje trebaju nas naučiti da još više volimo i budemo uz šport.“

Adnan Džindo, pomoćnik ministrice za šport istakao je kako je Federalno ministarstvo kulture i športa, odlučilo dan prije službenog obilježavanja Europskog tjedna športa upriličiti ovu aktivnost sa ciljem da fokus bude na športašima i na porukama koje oni žele poslati jer, kako je istakao „mi smo tu zbog njih“.

I taekwondo olimpijac Nedžad Husić, obratio se danas nazočnim gostima ispred Federalnog ministarstva kulture i športa:  „Moja poruka vama, mladim športašima i svim ljudima je da pružate maksimum u svemu što radite i  budete istrajni. Ponekad nećete postići željene rezultate, ali sigurno nećete biti na gubitku. Imat ćete novo iskustvo.“

Iz Odbojkaškog kluba „Centar Ort“, nazočnim gostima obratila se Tamara Češić: „Nadam se da ćete vi, roditelji, djecu usmjeriti ka športu, jer to je ispravan put.“

„Ostavite mobitele i tablete, počnite se baviti športom. Idealan trenutak je Europski tjedan športa“, poručila je za kraj najmlađa sudionica današnjeg događaja, sedmogodišnja Nasiha Pilavdžić, članica Skijaškog kluba Olimpik.

U današnjem programu obilježavanja sudjelovali su i članovi Streljačkog kluba “Sarajevo” i Karate kluba “Ippon”.

Za muzički dio programa bila je zadužena sjajna Rudarska glazba iz Kaknja, koja je oduševila nazočne.

Bila je ovo prigoda da se milionima sportskih profesionalaca, entuzijasta, stručnjaka i udruga iz cijele Europe u obilježavanju Europskog tjedna športa pridruži i Federalno ministarstvo kulture i športa, uz brojne bosanskohercegovačke športaše te pošalje poruke motivacije.