22 svibnja, 2024

Dani europskog nasljeđa na Šetnici kulture: Učenici Osnovne škole „Kiseljak 1“ iz Bilalovca oduševili publiku raznovrsnim programom

Nakon prošlotjednog nastupa učenika „Srednje glazbene škole Sarajevo“, danas su na šetnici ispred Ministarstva u sklopu programa obilježavanja „Dana europskog nasljeđa 2024.“ nastupili učenici Osnovne škole „Kiseljak 1“ iz Bilalovca.

Predvođeni ravnateljem škole, Nerminom Merhemićem te nastavnicima Zijadom Hasićem, Admirom Šatarom, Zehrom Šljivo, Sadetom Hodžić, Fatimom Stomornjak i Eminom Đelilović, talentirani učenici i učenice prezentirali su rad i aktivnosti škole, te dramsku, literarnu, likovnu i glazbenu sekciju.

Na početku programa, brojne goste na šetnici pozdravila je federalna ministrica kulture i športa Sanja Vlaisavljević: „Kada vidim koliko mladosti je na šetnici, koliko vedrih lica i pozitivne energije je oko nas, osjećam se zaista sretno. Želim vjerovati da će današnji program Osnovne škole Kiseljak 1 biti povod i motiv svim drugim školama da sudjeluju u našem programu. Vi ste motivacijska priča i pokazatelj ste što znači uložiti maštu, kreativnost i veliki trud u sve ono što radite“, poručila je ministrica.

Gostima se obratio i ravnatelj škole „Kiseljak 1“, Nermin Merhemić, te poslao poruku jedinstva, mira i zajedništva: „Hvala Federalnom ministarstvu kulture i sporta, hvala ministrici i njenim suradnicima na pozivu i prilici da pokažemo koliko vrijedno radimo u malom Kiseljaku. Našoj djeci samo treba pružiti priliku da pokažu svoje talente i tada sigurno neće ići nigdje iz naše lijepe Bosne i Hercegovine. Svakom djetetu treba pokazati koliko vrijedi i ono će to znati vratiti. Ne pravimo razlike i prihvatimo sve različitosti“, poručio je direktor Merhemić uručivši ministrici Vlaisavljević prigodan poklon škole iz Kiseljaka te rječnik romsko-njemačko-bosanskog jezika koji su, kako je istakao ravnatelj, napravili nastavnici i učenici ove škole.

Sljedeće srijede, 29. 5. 2024. godine, u goste Federalnom ministarstvu kulture i športa dolaze učenici Srednjoškolskog Centra Hadžići koji će na šetnici prezentirati po čemu je njihova škola posebna.