21 studenoga, 2023

Dani europskog nasljeđa 2023.: Održan zajednički koncert zborova Prve bošnjačke gimnazije Sarajevo i Katoličkog školskog centra “Sveti Josip” Sarajevo na šetnici ispred zgrade Ministarstva

Zajedničkim koncertom zborova Katoličkog školskog centra “Sveti Josip” Sarajevo i Prve Bošnjačke gimnazije Sarajevo danas je na šetnici ispred Ministarstva nastavljen program obilježavanja “Dana europskog nasljeđa” u organizaciji Federalnog ministarstva kulture i športa.

“Dragi srednjoškolci i srednjoškolke, dobro nam došli. Ima li ljepšeg susreta od susreta dvije škole koje se spajaju kao mostovi, koje se vole…? Ove dvije škole će to danas i pokazati. Sretna sam što ćemo imati čast slušati ove sjajne, mlade ljude pod dirigentskim palicama njihovih profesorica. Neka ovo budu druženja za pamćenje, a ovo što ćete danas vidjeti je nešto na što svi trebamo biti ponosni. Ovo su jedine istinske zvijezde”, poručila je ministrica Sanja Vlaisavljević na početku današnjeg koncerta.

U prvom dijelu koncerta nastupili  su učenici Katoličkog školskog centra “Sveti Josip” Sarajevo koji su, usprkos kiši, sjajnim izvedbama privukli veliki broj posjetitelja na šetnicu ispred Ministarstva. Zbor koji broji 30 članova zbora i 15 članova orkestra, nastupio je pod dirigentskom palicom voditeljice zbora Ane Andrle-Imamović, profesorice glazbene umjetnosti u Katoličkom školskom centru.

U drugom dijelu programa svojim izvedbama nazočne su oduševili učenici Prve bošnjačke gimnazije Sarajevo, na čelu s mentoricom, profesoricom Lidijom Bešo.

“Muzika je jezik strasti, a hor i orkestar sastavljene riječi koje zajedno pišu simfoniju naše zajedničke harmonije”, poručili su iz Prve bošnjačke gimnazije Sarajevo.

I za kraj, udruženim snagama, učenici obje škole izveli su pjesmu “Sarajevo ljubavi moja” te oduševili nazočne.