19 Februara, 2015

Šesti međunarodni dani umjetnosti EgeArt, Izmir, Turska, 04-13.12.2015. godine

{loadposition like}

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, dostavljena je informacija u vezi sa održavanjem Šestih međunarodnih dana umjetnosti EgeArt u Izmiru, Republika Turska.

Šesti međunarodni dani umjetnosti EgeArt održat će se od 04. do 13. decembra 2015. godine u organizaciji Ege univerziteta, a u okviru obilježavanja 60. godišnjice Fondacije Ege univerziteta.

EgeArt je tradicionalna manifestacija koja ima veliki značaj u organizaciji različitih oblika takmičenja, polažući tako temelje za čvrstu naučnu infrastrukturu ohrabrujući posebno mlade umjetnike.

Uz pomoć značajnog doprinosa različitih institucija, organizacije i pojedinci će imati priliku da učestvuju ne samo na Ege univerzitetu za kulturu i umjetnost, već i u različitim kulturnim centrima i umjetničkim galerijama smještenim širom Izmira.

Ljubitelji umjetnosti imat će priliku posjetiti radove međunarodnih umjetnika, čime će se predstaviti kulturna raznolikost.

Izložbe će dodatno biti podržane prezentacijama, scenskim nastupima, takmičenjima i radionicama.

Tim povodom Ege univerzitet poziva istaknute umjetnike iz Bosne i Hercegovine da uzmu učešće na ovoj kulturnoj manifestaciji.

Detaljne informacije o navedenoj manifestaciji dostupne su na internet stranici www.egeart.com.tr