16 Februara, 2015

Šesti poziv za podnošenje zahtjeva za finansiranje projekata sredstvima iz UNESCO Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost

{loadposition like}

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, dostavljena je informacija u vezi sa objavljenim šestim pozivom za prijavu projekata u okviru UNESCO Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (IFCD).

Međunarodni fond za kulturnu raznolikost (IFCD) je osnovan pod okriljem UNESCO Konvencije za zaštitu i promoviranje raznolikosti kulturnih izraza iz 2005. godine.

Cilj Fonda je promoviranje održivog razvoja i smanjenje siromaštva u zemljama u razvoju i nerazvijenim zemljama članicama te podsticanje stvaranja dinamičnog kulturnog sektora.

Projekti koje podržava IFCD pokrivaju širok spektar aktivnosti, od izgradnje kapaciteta do analize i razvoja politika, podrške preduzetništvu i konsolidacije kulturnih industrija.

Na konkurs mogu aplicirati organi javne uprave, institucije i nevladine organizacije iz zemalja u razvoju koje su članice Konvencije, kao i međunarodne nevladine organizacije.

Rok za dostavljanje zahtjeva na on-line aplikacijsku platformu je 15. april 2015. godine.

Kompletna informacija o uvjetima i načinu prijave dostupna je na sljedećem linku: http://unescobih.mcp.gov.ba/konkursi/?id=14570