23 Maja, 2023

Predstavnici Ministarstva upriličili sastanak sa gošćama iz Udruženja umjetnika, sportista i osoba sa invaliditetom „MISS“

U Federalnom ministarstvu kulture i sporta danas je organiziran sastanak predstavnika Ministarstva i Udruženja umjetnika, sportista i osoba sa invaliditetom „MISS“ iz Sarajeva. Sastanku su u ime Ministarstva prisustovali pomoćnik ministrice za sport Adnan Džindo, šefica Kabineta Anita Vlašić i stručna savjetnica u Sektoru za kulturno-historijsko naslijeđe i kulturu, Mirela Milićević Šečić, a u ime Udruženja „MISS“ predsjednica Udruženja Slađana Skočajić-Drakovac, potpredsjednica Sena Aranitović te koordinatorica i asistentica na projektima Edita Drakovac.

Tom prilikom razgovarano je o prethodno realiziranim projektima za čiju realizaciju je bila značajna finansijska podrška od Federalnog ministarstva kulture i sporta. Gošće su istakle važnost prepoznavanja potrebe da se osobama sa intelektualnim poteškoćama omogući kreativno djelovanje kroz muzičke i poetske radionice. Također, razgovarano je o budućim projektima, a posebno o projektu obilježavanja 3. 12. – Međunarodnog Dana osoba sa invaliditetom kada će biti organizirana višednevna kulturna manifestacija u kompleksu Reumala u Fojnici.

Uz izraze zahvalnosti za izdvojene zajedničke trenutke zaključeno je da će se i nadalje, u granicama mogućnosti, pružati podrška Udruženju umjetnika, sportista i osoba sa invaliditetom „MISS“ iz Sarajeva.