23 svibnja, 2023

Predstavnici Ministarstva upriličili sastanak s gošćama iz Udruge umjetnika, športaša i osoba s invaliditetom „MISS“

U Federalnom ministarstvu kulture i športa danas je organiziran sastanak predstavnika Ministarstva i Udruge umjetnika, športaša i osoba s invaliditetom „MISS“ iz Sarajeva. Sastanku su u ime Ministarstva nazočili pomoćnik ministrice za šport Adnan Džindo, predstojnica Ureda Anita Vlašić i stručna savjetnica u Sektoru za kulturno-povijesno nasljeđe i kulturu, Mirela Milićević Šečić, a u ime Udruge „MISS“, predsjednica Udruge Slađana Skočajić-Drakovac, potpredsjednica Sena Aranitović te koordinatorica i asistentica na projektima Edita Drakovac.

Tom prigodom razgovarano je o prethodno realiziranim projektima za čiju realizaciju je bila značajna financijska potpora Federalnog ministarstva kulture i športa. Gošće su istakle značaj prepoznavanja potrebe da se osobama s intelektualnim poteškoćama omogući kreativno djelovanje kroz glazbene i poetske radionice. Također, razgovarano je o budućim projektima, a posebice o projektu obilježavanja 3. 12. – Međunarodnog Dana osoba s invaliditetom kada će biti organizirana višednevna kulturna manifestacija u kompleksu „Reumal“ u Fojnici.

Uz izraze zahvale za izdvojene zajedničke trenutke zaključeno je da će se i nadalje, u granicama mogućnosti, pružati potpora Udruzi umjetnika, športaša i osoba s invaliditetom „MISS“ iz Sarajeva.