26 Aprila, 2024

Mostar: Ministrica Sanja Vlaisavljević i savjetnici Anita Vlašić i Damir Bunoza na otvorenju jubilarnog 26. Mostarskog proljeća – Dani Matice hrvatske Mostar

Ministrica Sanja Vlaisavljević i savjetnici Anita Vlašić i Damir Bunoza prisustvovali su 25. aprila 2024. godine otvorenju  26. Mostarskog proljeća – Dani Matice hrvatske u sklopu kojeg je upriličena izložba Sofije Naletilić Penavuše, iz fundusa Franjevačke galerije i muzeja u Širokom Brijegu.

Događaju su prisustvovali brojni uzvanici iz kulturnog i političkog života Bosne i Hercegovine. U ime organizatora prisutnim se obratila predsjednica Matice hrvatske Mostar Ljerka Ostojić koja je između ostaloga kazala: „Kao i svake godine imat ćemo bogat kazališni program. Gostuju nam Gala teatar iz Zagreba, Teatar Gavran, Narodno pozorište RS iz Banjaluke s krasnom komedijom ‘Čelične magnolije’, bit će predstavljanja knjiga, imamo set likovnih izložbi akademskih slikara, večer dalmatinske pjesme i još mnogo tog.”

Na izložbi su predstavljene 23 skulpture koje je Penavuša izradila ilustrirajući svijet oko sebe, a u muzičkom dijelu večeri nastupala je pjevačka etno skupina Čuvarice iz Rame.