4 Novembra, 2015

Ministrica Zora Dujmović sastala se sa predstavnicima Judo saveza Federacije Bosne i Hercegovine

{loadposition like}

Federalna ministrica kulture i sporta, Zora Dujmović, sastala se danas sa predstavnicima Judo saveza Federacije Bosne i Hercegovine, predsjednikom Branislavom Crnogorcem, generalnim sekretarom Arijanom Jahom i mladim reprezentativcima Aleksandrom Samardžić i Tonijem Miletićem.

Ministrica Dujmović je delegaciji Judo saveza čestitala na izvrsnim uspjesima ostvarenim na međunarodnom planu u proteklom periodu te pohvalila rad Judo saveza Federacije Bosne i Hercegovine, kao jednog od najtrofejnijih kolektiva u Bosni i Hercegovini.

Rukovodstvo Judo saveza Federacije Bosne i Hercegovine informiralo je ministricu o aktivnostima Saveza u 2015. godini i ostvarenim rezultatima na međunarodnim natjecanjima.

Gosti su izrazili nadu da će se korektna suradnja Federalnog ministarstva kulture i sporta i Judo saveza Federacije Bosne i Hercegovine nastaviti i u budućnosti.

Ministrica je mladim džudistima poželjela uspjeh u nastavku sportske karijere i još mnogo osvojenih medalja, obećavši da će Ministarstvo učiniti sve da sredstva iz Transfera za sport budu raspodijeljena transparentno, profesionalno i pravično.