28 Aprila, 2021

Ministrica Dujmović ugostila taekwondo reprezentativca Nedžada Husića te trenere i članove Taekwondo saveza BiH

IMG 5692 1 minČestitke i novčane nagrade zbog iznimnih rezultata na Europskom prvenstvu u Bugarskoj

 

Ministrica kulture i sporta Federacije BiH, Zora Dujmović, ugostila je danas mladog taekwondo reprezentativca Bosne i Hercegovine, Nedžada Husića, koji je na nedavno održanom Europskom taekwondo prvenstvu  u Sofiji, u kategoriji seniora, osvojio srebrnu medalju. U pratnji sportiste bili su i njegov trener, Haris Husić, te članovi Izvršnog odbora Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine, Branko Stanić i Samir Šarić.

 Ministrica Dujmović uputila je iskrene čestitke mladom reprezentativcu na izvrsnom rezultatu ostvarenom u Bugarskoj kojim je na najbolji način prezentirao i svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu te mu poželjela uspješan nastavak karijere. Ministrica je izrazila žaljenje što današnjem prijamu, iz opravdanih razloga, nije nazočila i Marija Štetić, koja se sa Europskog prvenstva također vratila sa osvojenom srebrnom medaljom.

„Marija i Nedžad osvojili su prve seniorske taekwondo srebrne medalje za Bosnu i Hercegovinu, te su kao takve, posebno značajne. Federalno ministarstvo kulture i sporta će, na temelju Uredbe o određivanju kriterija za dodjeljivanje nagrada sportistima, sportskim radnicima i sportskim udruženjima iz Federacije Bosne i Hercegovine, za ostvarene vrhunske sportske rezultate na međunarodnim natjecanjima, dodijeliti Nedžadu Husiću i Mariji Štetić novčane nagrade. Na ovaj način  želimo ih dodatno motivirati za nove uspjehe u sportskoj karijeri u koje ni najmanje ne sumnjamo“, istakla je ovom prilikom ministrica Dujmović.

Reprezentativac Nedžad Husić izrazio je zahvalnost ministrici na čestitkama i kontinuiranoj potpori Federalnog ministarstva kulture i sporta taekwondo sportu, obećavši da će opravdati ukazano povjerenje. Marija Štetić i Nedžad Husić uskoro će na kvalifikacijsko natjecanje u Bugarsku gdje imaju priliku izboriti se za prolazak na Olimpijske igre.

 

IMG 5692 1 min

IMG 5687 min