21 Aprila, 2016

Ministrica Dujmović otvorila festival komedije „Mostarska liska 2016.“

{loadposition like}

„Federalno ministarstvo kulture i sporta daje svekoliku potporu kvalitetnim projektima poput Mostarske liske koji promoviraju našu slojevitu kulturu i osebujnu specifičnost“ , istaknula je ministrica kulture i sporta u Vladi FBiH Zora Dujmović otvarajući 13. međunarodni festival komedije Mostarska liska 2016.

Pozdravljajući sve okupljene u Narodnom pozorištu u Mostaru ministrica Dujmović je izrazila nadu kako će umjetnici, sudionici festivala u narednim festivalskim danima našu svakodnevicu učiniti ljepšom i radosnijim.

„Nadam se da će u našoj zemlji biti što više ovakvih kulturno-umjetničkih manifestacija na kojima ćemo se smijati, radovati, uživati i zaboraviti na probleme koje nas pritišću“, poručila je ministrica.

Tradicionalni festival „Mostarska liska 2016.“ otvorila je predstava Branislava Nušića „Sumnjivo lice“ u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka.

Festival će trajati do 27. travnja/aprila tijekom kojeg će biti izvedeno sedam predstava u konkurenciji, a dodijelit će se i nagrade za najuspješnije predstave i glumce.

Inače, za vrijeme održavanja festivala grad na Neretvi će posjetiti preko 250 umjetnika iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.