22 Aprila, 2016

FEDERALNA MINISTRICA KULTURE I SPORTA I VELEPOSLANIK AUSTRIJE OTVORILI IZLOŽBU

{loadposition like}

Ministrica kulture i sporta u Vladi FBiH Zora Dujmović i veleposlanik Republike Austrije u BiH Martin Pammer otvorili su izložbu „25 djela suvremene likovne umjetnosti iz Austrije” i izložbu fotografija poznatog austrijskog umjetnika Ericha Lessinga, u izložbenom prostoru Umjetničke galerije BiH.

U pozdravnom govoru, na otvaranju izložbe, ministrica Dujmović je kazala kako je ovaj kulturni događaj jedan od niza poveznica koje Bosnu i Hercegovinu i Austriju kontinuirano spajaju.

Spomenula je i pomaganje Austrije državi Bosni i Heregovini, u prvom redu na očuvanju, razvoju i afirmiranju naše kulture i kulturne baštine.

Naglasila je, između ostaloga, kako je kulturna manifestacija „Godina kulture BiH – Austrija 2016“ koja se odvija širom BiH, jedan uspješan transfer koji doprinosi poboljšanju kulture zajedništva i potiče nas na brži priključak europskoj zajednici naroda.

Na koncu ministrica je istakla, kako će Ministarstvo kulture i sporta još intenzivnije, u okvirima svoje kompetencije kao i u stručnim i financijskim mogućnostima, podupirati programe na realiziranju ovoga značajnog cilja.