18 Novembra, 2022

Izložba „Mostovi i stari gradovi“ otvorena i u gradu na Neretvi

IMG 41f092359953e91952428cc709ef4ff5 VDana 17. 11. 2022. godine, s početkom u 18 h, u mostarskoj Galeriji Kraljice Katarine Kosače nastavljeno je 26. izdanje manifestacije “Dani europskog nasljeđa” svečanim otvaranjem izložbe pod nazivom “Mostovi i stari gradovi”.

Nakon  Livna i Sarajeva, sada će i posjetitelji u Mostaru imati priliku pogledati reprodukcije starih gradova i mostova, snimljenih 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća, koje Federalno ministarstvo kulture i sporta i Zavod za zaštitu spomenika prvi put prezentiraju javnosti. Izložene su crno-bijele fotografije kamenih mostova s lokaliteta Arslanagića most u Trebinju, Kozja ćuprija kod Sarajeva, Most na Žepi, Most u Klepcima kod Čapljine, Most u Konjicu, Most u Kožetini kod Ustikoline i Rimski most na Ilidži, te starih gradova s lokaliteta Stari grad u Srebreniku, Stari grad Ostrožac u Cazinu, Stari grad u Ljubuškom, Stari grad Vidoški u Stocu, Stari grad Visoki, Stari grad Bobovac kod Vareša i Stari grad Dubrovnik kod Ilijaša.

Na samome početku izložbe okupljenim gostima obratio se ravnatelj Hrvatskog doma hercega Kosače Danijel Vidović, a izložbu je zanimljivom narativnom prezentacijom prikazanih mostova i gradova službeno otvorio ravnatelj Zavoda za zaštitu spomenika Ante Vujnović.

Program otvaranja izložbe u Mostaru vodila je Ana Krešo, a posjetitelji su imali priliku uživati u izvrsnim glazbenim izvedbama poznate mezosopranistice Monije Jarak Mikulić uz glasovirsku pratnju profesora Olivera Mota.

Izložba je u Mostaru otvorena do 22. 11. 2022. godine.

 {gallery}17112022{/gallery}