21 prosinca, 2023

„U susret Božiću“: Brojni gosti i djelatnici Ministarstva podijelili radost blagdana na šetnici

Federalno ministarstvo kulture i športa sinoć je organiziralo prvo druženje na otvorenome za djelatnike i brojne goste iz društvenog, akademskog, umjetničkog i političkog života FBiH i BiH „U susret Božiću“, na šetnici ispred Ministarstva. Mnogobrojni gosti podijelili su s ministricom Vlaisavljević i djelatnicima Ministarstva radost predstojećih blagdana uz prigodnu glazbu i tople napitke.

Među uzvanicima je bio i monsinjor Ivo Tomašević, tajnik Biskupske konferencije BiH koji se obratio medijima.

Nazočnima se obratila i ministrica koja nije krila zadovoljstvo zbog prvog ovakvog druženja u organizaciji Ministarstva: „I evo, zaokružujući ovu godinu želimo svima vama, vašim obiteljima, svima onima koje volite i koji vas vole poželjeti obilje blagodeti Božjeg blagoslova, ljubavi i radosti i da predstojeće razdoblje bude razdoblje ispunjenja vaših želja. Federalno ministarstvo kulture i sporta će i dalje nastojati oplemenjivati ovaj prostor, njegovati raznolikost, sve naše različitosti i neka prvo Božićno druženje ovdje ispred Ministarstva pošalje najljepšu poruku, poruku ljubavi, mira, razumijevanja i tolerancije“ poručila je ministrica Vlaisavljević.

Druženje je nastavljeno uz Božićne pjesme, blagdanske tople riječi uz prigodnu atmosferu kojom je otvorena nova stranica obilježavanja blagdana Božića u Ministarstvu i Sarajevu.

Brojni žitelji Sarajeva i turisti su se pridružili proslavi, čime su doprinijeli još uspješnijoj realizaciji Božića na otvorenom.