19 srpnja, 2023

Sarajevo: Svečano otvoren 15. Omladinski Film Festival

Sanja Arnautović, stručna savjetnica za ustanove i udruge u oblasti kulture, u ime Federalnog ministarstva kulture i športa prisustvovala je svečanoj ceremoniji otvaranja 15. Omladinskog Film Festivala koja je upriličena 18. 7 .2023. godine u Pozorištu mladih u Sarajevu.

U otvorenim kinima Open Air Gimnazijska, Vils Summer Screen i Ilidža Open Air, u sklopu četverodnevnog Omladinskog Film Festivala bit će prikazano 59 filmova iz 14 zemalja,  a na pozorišnom trgu u Sarajevu, organizirat će se i niz popratnih događaja, koncerata i programa od kojih se izdvaja OFF Talks program. Riječ je o programu koji će svakodnevno biti realiziran kroz razgovore sa specijalnim gostima festivala, autorima i protagonistima filmova.

OFF je trenutno jedan od većih festivala kratkog i omladinskog filma u jugoistočnoj Europi koji aktivno sudjeluje u proizvodnji, distribuciji i promociji filma u Bosni i Hercegovini i Europi. Ovogodišni OFF prikazat će veliki broj dugometražnih filmova u zvaničnoj takmičarskoj selekciji od kojih su čak dva kandidata za Oscar.