14 travnja, 2023

Poziv za sudjelovanje na Europskom tjednu sporta pod sloganom #BeActive 2023

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije koja ima za cilj podizanje svijesti o važnosti sporta i tjelesne aktivnosti građana.U obilježavanju Europskog tjedna sporta, zajedno sa zemljama okruženja, četvrtu godinu zaredom sudjeluje Bosna i Hercegovina kao članica Zapadnog  Balkana.

Europski tjedan sporta se održava svake godine od 23. do 30. rujna u cijeloj Europi i predstavlja jednu od najvećih sportskih inicijativa u svijetu. Ovom prilikom vas pozivamo da dobrovoljno sudjelujete i date svoj doprinos u obilježavanjuEuropskog tjedna sporta pod sloganom #BeActive. Na taj način promoviramo sport i njegovu ulogu u očuvanju zdravlja, koja je osobito došla do izražaja kada je veći dio stanovništva bio prisiljen biti u kućnoj izolaciji sa ograničenim vanjskim aktivnostima.

Prilikom obilježavanja Europskog tjedna sporta u Federaciji BiH, pozivamo sportske klubove i organizacije, općine i gradove, tvrtke s područja Federacije BiH kao i pojedince i javne osobe da se pridruže ovom događaju, te da svojim sudjelovanjem potaknu na aktivnost i primjerom ukažu na važnost tjelesne aktivnosti u očuvanju svog zdravlja. Poželjno je da tijekom svakog događaja bude što masovniji broj sudionika, što će ujedno biti prednost prilikom odabira korisnika.

Također, potrebno je da što detaljnije predstavite projekt s kojim želite sudjelovati u okviru Europskog tjedna sporta, te da nam dostavite na engleskom jeziku popunjen proračun s kojim želite aplicirati. Proračun je koncipiran od tri tablice, te se nalazi na kraju ovog javnog poziva.

Sve koji žele dobrovoljno sudjelovati pozivamo da pošalju projekt koji sadrži viziju i ciljeve sportskog događaja. Također, ako ste organizirali ovakav ili projekt sličan projektu s kojim se prijavljujete, pozivamo Vas da nam dostavite dokaze o realizaciji takvih projekata u sklopu Vaše prijave.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem Prijave koja se nalazi u sklopu ovog poziva.

Rok za dostavu prijava je 21.4.2023. godine, a prijave možete slati s naznakom „za prijavu na Europski  tjedan sporta“ na e-mail: ines.delic@fmks.gov.ba

Pozivamo Vas da nam se priključite, pokrenete se, postanete aktivni i sudjelujete u sportskim aktivnostima kroz događaje u sklopu Europskog tjedna sporta 2023. godine!

 

Poziv za sudjelovanje na Europskom tjednu sporta pod sloganom #BeActive2024

 

U sklopu ovog poziva, ove godine vrši se i prijava za manifestaciju Europski tjedan sporta čije je održavanje planirano u idućoj godini  pod sloganom #BeActive 2024, te Vas pozivamo da prijavite Vaše projekte i za sljedeću godinu. Ako se prijavljuje s projektom koji planirate provesti 2023. i 2024. godine potrebno je da to navedete u prijavi.

Zahvaljujući dosadašnjim postignućima u obilježavanju Europskog tjedna sporta, nastavljamo s  još boljim projektima  kojima ćemo dati svoj doprinos obilježavanju jedne od najznačajnijih sportskih manifestacija u svijetu, te vas pozivamo da svojim sudjelovanjem doprinesete promoviranju sporta i sportskih aktivnosti u očuvanju zdravlja.

Rok za dostavu prijava je 21.4.2023. godine, a prijave možete slati s naznakom „za prijavu na Europski  tjedan sporta“ na e-mail: ines.delic@fmks.gov.ba

 

–       Prijava za sudjelovanje

–       Proračun (potrebno ispuniti na engleskom jeziku)

Preuzimanje: Prijava

Preuzimanje: Proračun – Budget