27 listopada, 2023

Ministarstvo: Održan sastanak s predstavnicima udruženja “Artista”

U Federalnom ministarstvu kulture i športa održan je sastanak s predstavnicima udruženja „Artista“ iz Sarajeva o temi predstojećeg 1. Međunarodnog festivala dječije pjesme Sarajevo. U ime Ministarstva s predstavnicima Udruženja razgovarala je Mirela Milićević Šečić, stručna savjetnica za glazbu, film i teatar.

Predsjednica skupštine udruženja „Artista“ i članica Organizacijskog odbora Festivala Mirela Čengić govorila je o pokretanju novog festivala dječije pjesme u Sarajevu, gradu koji baštini nadaleko poznatu tradiciju festivala „Mali šlager“. Budući da se već dugi niz godina ne održava festival „Mali šlager“ organizatori i pokretači novog dječijeg festivala „Kids Star 2023“ prepoznali su potrebu njegovanja dječije pjesme i vraćanje ovakvih kulturnih događaja Gradu Sarajevu.

Potporu Festivalu „Kids Star 2023“ pružio je i Zlatko Bostandžić, voditelj popularnog dječijeg hora „Princess krofne“ koji je također prisustvovao sastanku.

U ime Ministarstva Milićević Šečić je uputila iskrene želje za uspjeh planiranog festivala dječije pjesme, a za naredne godine uputila organizatore da, sukladno javnim natječajima Ministarstva, apliciraju za sredstva potpore.