10 svibnja, 2024

Kristina Ljevak Bajramović prezentirala ministrici Vlaisavljević ideju o omažu Aleksandru Saši Bukviću

Federalna ministrica kulture i športa, Sanja Vlaisavljević susrela se danas u Ministarstvu s novinarkom i urednicom Kristinom Ljevak Bajramović.

Nakon riječi dobrodošlice ministrice Vlaisavljević, gošća je prezentirala ideju o ponovnom aktiviranju kultne Galerije „Zvono“ koju je godinama vodio umjetnik i utemeljitelj grupe Zvono, Aleksandar Saša Bukvić.

Nakon njegove smrti, istakla je Ljevak – Bajramović, Udruženje „Zvono“ nije aktivno, te je ideja uraditi svojevrstan omaž ovom istaknutom umjetniku čiji se rad smatra pionirskim na planu konceptualne umjetnosti u Bosni i Hercegovini i ponovno oživjeti značajan umjetnički prostor Galerije „Zvono“ u kojem su se godinama organizirali različiti programi. Namjera je, istakla je gošća, napraviti i monografiju o radu grupe „Zvono“, kao trajnu formu sjećanja na ono što je ova kultna grupa radila i stvarala, a što je bila i velika želja Aleksandra Saše Bukvića.

Na koncu sastanka, ministrica je istakla da Federalno ministarstvo kulture i športa pozdravlja ideju o ponovnom aktiviranju lijepe priče koja je oduvijek bila vezana uz Galeriju „Zvono“ i umjetnika Aleksandra Sašu Bukvića.