25 rujna, 2023

Prijem: Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar u Federalnom ministarstvu kulture i športa

Federalna ministrica kulture i športa, Sanja Vlaisavljević, ugostila je danas u Ministarstvu najbolju bosanskohercegovačku plivačicu Lanu Pudar, nakon sjajnog uspjeha koji je mlada Mostarka ostvarila na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu.

Prijemu su prisustvovali i Lanin trener, Damir Đedović, pomoćnik ministrice za sport, Adnan Džindo i predstojnica Ureda, Anita Vlašić.

„Draga naša Lana, neka svi tvoji dosadašnji uspjesi budu samo djelić onoga što će pisati u tvom sportskom životopisu. Nastavi da sijaš!“, poručila je prilikom današnjeg susreta ministrica Lani.

Uz čestitku za izuzetne rezultate koje je ostvarila, ministrica Vlaisavljević je uputila Lani potporu na putu do njenog novog izazova – Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, a Lana i trener Damir informirali su ministricu i njen tim o brojnim obvezama u predstojećem razdoblju te napornim treninzima koji našu plivačicu očekuju kako bi ostvarila buduće ciljeve.

Razgovarano je i o implementaciji izgradnje jednog od kapitalnih projekata Ministarstva, bazena u Mostaru, a ministrica Vlaisavljević iskazala je spremnost da Ministarstvo, u suradnji s Gradom Mostarom i Direkcijom za izgradnju kultuno-športskog centra u Mostaru, pomogne u bržoj realizaciji ovog značajnog projekta.