28 srpnja, 2023

Otvaranje Izložbe crteža Josip Pospišil – arhitekt Bosne u organizaciji Federalnog ministarstva kulture i športa i Zavoda za zaštitu spomenika

U organizaciji Federalnog ministarstva kulture i športa i Zavoda za zaštitu spomenika, u ponedjeljak 31.7.2023. godine s početkom u 14 sati na šetnici ispred zgrade Ministarstva na adresi Obala Maka Dizdara 2, bit će otvorena Izložba crteža Josip Pospišil – arhitekt Bosne.

Izložbu čine svojeručni crteži arhitekte Pospišila koje je Zavod za zaštitu spomenika dobio na poklon on njegove kćerke, gospođe Tilde Frid. Crteži su prvi put predstavljeni u formi izložbe u okviru „Dana europskog naslijeđa 2022. godine”, ali s obzirom na veliko prijateljsko djelovanje arhitekte Pospišila u našoj sredini osjećamo odgovornost da upriličimo samostalnu izložbu njegovih crteža.

Izložbu će otvoriti federalna ministrica kulture i športa Sanja Vlaisavljević i naša istaknuta arhitektica Nina Ugljen Ademović. Za glazbeni dio programa bit će zadužen duo Emina Džanović, članica Simfonijskog orkestra Mostar, na violini i Nejla Komar na violončelu.

Svi zainteresirani građani dobrodošli su pogledati izložbu koja će do 18.8.2023. godine biti postavljena ispred Ministarstva.