18 Marta, 2024

Čestitka ministrice Vlaisavljević Ismailu Zulfiću nakon osvojenog zlata na mitingu Svjetske serije i novog državnog rekorda: Bravo, Ismaile!

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine, osvojio je prvo mjesto u B finalu i zlatnu medalju u juniorskoj kategoriji na mitingu Svjetske serije u talijanskom Linjanu. Kao najmlađi takmičar u B finalu zauzeo je prvo mjesto u disciplini 50 metara leđno u apsolutnoj kategoriji, dok je u juniorskoj kategoriji osvojio zlatnu medalju gdje je oborio lični i državni rekord, a tim povodom čestitku mu je uputila ministrica Sanja Vlaisavljević:

“Obradovana sjajnim rezultatom našeg zlatnog dječaka, najsrdačnije čestitke, u ime Federalnog ministarstva kulture i športa i osobno ime upućujem našem Ismailu čiji nesvakidašnji talenat, entuzijazam i upornost zaslužuju sva zlata svijeta. Čestitke upućujem i Ismailovoj obitelji, te trenerima čija posvećenost i trud zaslužuju svako poštovanje. Dragi naš Ismaile, sretno i u svim narednim, izuzetno važnim, natjecanjima, a mi vjerujemo da ćeš svaki put dizati ljestvice uspjeha. Obećali smo potporu tvom plivačkom putu i tako će I biti”, poručila je ministrica Vlaisavljević.

Drugi bh. predstavnik u Italiji na ovom takmičenju Ismail Barlov, u seniorskom A finalu osvojio je četvrto mjesto u disciplini 50 metara prsno, oborivši lični i državni rekord, te potvrdivši norme za Evropsko prvenstvo i Paraolimpijske igre. Iskrene čestitke upućujemo i našem Ismailu Barlovu.