13 Novembra, 2023

Čestitamo: Zlatni Ismail Barlov isplivao još jedno zlato na mitingu u Kairu

Ismail Barlov, takmičar Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva osvojio je zlatnu medalju u seniorskom A finalu u disciplini 50 metara prsno na mitingu Svjetske paraplivačke serije u Egiptu.

“Ismaile, Olimpijada se smiješi. Ti svoj posao radiš bolje od najboljeg, a sada, mi moramo slijediti tvoj duh i biti tvoja snaga i vjetar u leđa”, poručila je ministrica Sanja Vlaisavljević nakon sjajnog rezultata našem Ismailu.

Njegov klupski kolega iz reprezentacije, Ismail Zulfić uspio se plasirati u juniorsko finale, te nastup završio na šestom mjestu.

Takmičari iz BiH prvog dana takmičenja u Kairu također su briljirali. Ismail Barlov je u disciplini 150 metara miks s isplivanim državnim rekordom i potvrđenom drugom A normom za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine, osvojio srebrnu medalju u seniorskoj, te zlatnu u konkurenciji juniora.

Ismail Zulfić nastupio je u disciplini 200 metara mješovito i isplivao vrijeme vrijedno srebrne medalje u konkurenciji juniora i novog državnog rekorda (3:51:61). Nastupio je i u A finalu za seniore te bio četvrtoplasirani.

Bravo momci, ponosni smo na vas!