13 Novembra, 2023

Po prvi put Manifestaciju „Dani evropskog naslijeđa“ obilježavamo online: Počinje glasanje za učeničke radove pristigle na ovogodišnji Konkurs Federalnog ministarstva kulture i sporta „Mladi i naslijeđe“

Poštovani učenici, nastavnici i profesori, sudionici programa „Mladi i naslijeđe“, kako smo najavili,  ove godine putem interneta glasamo za najbolje pristigle učeničke radove o temi „Živa baština“.

Na možemo svi biti prisutni na školskim ili galerijskim izložbama, ali svi možemo biti dio virtuelne galerije radova i birati najbolje. Izložbe i radove su kreirali mladi i mladi treba da biraju najbolje između sebe.

Na web stranici Federalnog ministarstva kulture i sporta www.fmks.gov.ba sada je aktivna poddomena „Dani evropskog naslijeđa“ koju možete otvoriti klikom na ovogodišnji plakat Dana evropskog naslijeđa u donjem desnom uglu:  https://danieuropskognasljedja2023.fmks.gov.ba/.

Na poddomeni, u kategoriji „Glasanje“, objavljeni su svi radovi pristigli na ovogodišnji Konkurs „Mladi i naslijeđe“, po kategorijama. Važno je napomenuti da je glasanje otvoreno do 30. 11. 2023. godine do 16,00 sati, a moguće je glasati samo jednom, u sklopu jedne kategorije.

Na poddomeni prezentovane su i sve aktivnosti koje Federalno minstarstvo kulture i sporta organizuje u sklopu ovogodišnjeg obilježavanja „Dana evropskog naslijeđa“ kao i youtube kanal „Dani evropskog nasljeđa“ https://www.youtube.com/@DaniEuropskogNasljedja2023 na kojem su objavljeni učenički video radovi.

Učenički radovi koji ostvare najveći broj glasova bit će proglašeni najboljima na centralnoj manifestaciji u Mostaru, u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača, gdje će 12. 12. 2023. godine biti organizovana završna manifestacija ovogodišnjih Dana evropskog naslijeđa i dodjela nagrada.

Počelo smo danas s 1.800 pregleda i idemo dalje. Odbrojavamo dane i glasove do proglašenja najboljih!

Sretno svima!