28 Maja, 2024

Dani evropskog naslijeđa 2024: Učenici Srednjoškolskog centra Hadžići sutra na šetnici kulture

DANI EVROPSKOG NASLIJEĐA 2024

„Putevi, veze i mreže”  

29. 5 .2024. godine u 13 sati

Šetnica kulture postaje ne samo putovanje kroz vrijeme, nego i prostor gdje se mladi susreću s naslijeđem svojih predaka, otkrivajući nove načine kako ga interpretirati. Ova interakcija između prošlosti i mladih generacija osnažuje našu kulturu. Kroz ovu šetnicu, mladi postaju čuvari tradicije, ali istovremeno i kreativni nosioci promjena, donoseći svježe ideje i perspektive koje obogaćuju naše kulturno naslijeđe.

U srijedu, 29. 5. 2024. godine u 13 sati, mladi čuvari tradicije će biti učenici Srednjoškolskog centra Hadžići koji će nam se, u sklopu obilježavanja tradicionalne manifestacije „Dani evropskog naslijeđa 2024.“ (Mladi i naslijeđe 2024.), ispred zgrade Ministarstva predstaviti kroz razne aktivnosti, zanate i zanimanja.

„Bosanska sofra“, nacrtana vrijednim rukama učenice Ajle Karić i nagrađena na konkursu „Mladi i naslijeđe“, imat će svoj prostor na šetnici kulture.

Pozivamo sve da dolaskom obogatite ovaj prostor susreta i date podršku mladima. Vaše prisustvo nije samo doprinos događaju, nego i prilika da otvorite nove horizonte, upoznate istomišljenike i razmijenite ideje s ljudima koji dijele ljubav prema kulturi i naslijeđu.

Dobro nam došli!