26 Oktobra, 2016

U Olovu počeli “Dani europskog naslijeđa“

{loadposition like}

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović u Olovu je svečano otvorila kulturnu manifestaciju „Dani europskog nasljeđa“ koju je organiziralo MKS FBiH u suradnji s općinama Olovo i Vareš.

26102016 1

Ministrica Dujmović je tom prigodom, između ostaloga, istakla kako se nada da će ova značajna manifestacija doprinijeti boljem upoznavanju bh javnosti s našom bogatom kulturnom baštinom, značajem čuvanja, zaštite i promocije spomenika nacionalne kulture.Ukratko je prezentirala glavne segmente programa manifestacije koji će se paralelno odvijati u naredna dva dana na području općina Olovo i Vareš.

S velikim zadovoljstvom ministrica je spomenula kako veliki broj mladih s cijelog područja Federacije sudjeluje u realiziranju ovog važnog kulturnog projekta.

26102016 2

Svečanom otvaranju manifestacije nazočili su brojni gosti: eminentne osobe iz sektora kulture, umjetnici, političari, veleposlanici akreditirani u BiH, mladi i mnogi drugi. Gosti su obišli neke značajne spomeničke destinacije i s velikim oduševljenjem i divljenjem razgledali su nekropolu stećaka „Mramor“ u Musićima, obelisk kralja Tvrtka u Bakićima, Gospino svetište u Olovu, drvenu džamiju u Solunu, majdane-kovačije u Očevlji i uživali u ljepotama prirode olovskog kraja.

Treba naglasiti kako je manifestacija pobudila veliko zanimanje bh građana, pogotovo od strane domaćina koji su se svesrdno angažirali u realiziranju ovog kulturnog događaja.