1 Juna, 2022

U Gračanici svečano otvorene 12. sportske igre mladih

1654171522 06 750x501Danas je u Gračanici svečano otvorena 12. sezona Sportskih igara mladih.

Centralni skver bio je prepun veselih lica svih uzrasta. Najmlađe osnovnoškolce zabavljali su Amel Ćurić i Samir Salčin, poznati virtuoz s loptom. Najveći aplauz zasluženo su dobili najmlađi sudionici programa, djeca iz JU Dječji vrtić „Naša djeca“, koji su u isto vrijeme i ganuli i raspjevali publiku izvedbom pjesme „Djeca su ukras svijeta“.

Grad Gračanica se na ovaj način priključila Arilju i Rijeci kao regionalni centar otvaranja Plazma Sportskih igara mladih za 2022. godinu.

Vlada Federacije BiH podržala je „ovu pozitivnu sportsku manifestaciju, koja nosi epitet najljepše sportske priče“ s 200.000 KM iz transfera za sport od značaja za Federaciju Federalnog ministarstva kulture i sporta. 

U ime Federalnog ministarstva kulture i sporta svim prisutnima na Svečanom otvaranju obratio se Goran Lulić, savjetnik ministrice za sport.

„Zahvalio bih organizatorima i svim privatnim kompanijama koje su omogućile da se 12. put po redu Igre održe u Bosni i Hercegovini. Djeca kroz sport uče o svim stvarima koje će ih dočekati u životu te će se upravo zbog sportskog iskustva znati i nositi s njima. Naučit će i da gube i da pobjeđuju ali najbitnije, da razvijaju timski duh bez čega ni u jednoj sferi života danas ne možete“, rekao je Goran Lulić.

U sklopu Svečanog otvaranja 12. sportskih igara mladih održan je i m:tel Dan sporta, gdje se više od 150 ekipa, učenika od 1.-5. razreda osnovnih škola natjecalo u igri između dvije vatre i atletici.

Druženje u Gračanici završeno je vatrometom i koncertom Crvene jabuke,  u kojem je uživalo više tisuća ljudi. Igre će u 2022. godini obići 45 gradova u BiH i družiti se sa više od 55.000 sudionika, nakon čega slijede polufinalni turniri, Veliko finalno natjecanje u Sarajevu te Međunarodno finale u Splitu, gdje će se državni predstavnici BiH boriti za titulu najboljih u regiji protiv ekipa iz Hrvatske i Srbije.

1654171522 06 750x501