25 Februara, 2019

Stipendija za pisce „Writer of the City of Graz“, Graz, Austrija (Krajnji rok za prijavu: 31. 03. 2019. godine)

fmksFederalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, dostavljena je informacija o tome da je objavljen konkurs za dodjelu jednogodišnje stipendije za pisce pod nazivom „Writer of the City of Graz“.

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, dostavljena je informacija o tome da je objavljen konkurs za dodjelu jednogodišnje stipendije za pisce pod nazivom „Writer of the City of Graz“.

Institut za kulturu austrijske pokrajine Štajerske raspisao je konkurs za stipendiju za pisce iz Bosne i Hercegovine, u trajanju od jedne godine. Stipendiju dodjeljuje Grad Graz za period od 01. 09. 2019. do 31. 08. 2020. godine. Stipendija uključuje troškove smještaja i mjesečne naknade u iznosu od 1.300,00 eura. Rok za podnošenje prijava je 31. 03. 2019. godine. Tokom boravka stipendisti iz Bosne i Hercegovine će biti obezbijeđen besplatan smještaj u dvorcu Cerrini-Schlossl am Grazer Schloßberg.

Za dodatna pitanja možete se konsultirati putem e-mail adrese: kulturamt@stadt.graz.at

Također, detaljne informacije o ovom konkursu i uvjetima učešća dostupne su na internet stranici: http://www.kultur.graz.at/kulturamt/33