27 Aprila, 2018

Regionalna obuka o hitnom reagovanju u slučajevima ugrožavanja kulturnog naslijeđa

{loadposition like}

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, dostavljena je informacija u vezi sa konkursom za Regionalnu obuku o hitnom reagovanju u slučajevima ugrožavanja kulturnog naslijeđa – ERCH 2018, koju organiziraju Regionalni Centar za očuvanje i restauraciju Jugoistočne Evrope i Institut za spomenike kulture „Gani Strazimiri“ iz Tirane, Albanija.

Regionalna obuka o hitnom reagovanju u slučajevima ugrožavanja kulturnog naslijeđa – ERCH 2018, implementirat će se u Gjirokastri, Albanija, od 04. do 15. 07. 2018. godine, u saradnji sa Centrom za svjetsku baštinu UNESCO. Budući da ova obuka ima regionalni fokus, pozivaju se svi zainteresirani profesionalci iz oblasti kulturnog naslijeđa u Bosni i Hercegovini da apliciraju za učešće.

Organizatori će pokriti troškove naknade za učešće na kursu, troškove međunarodnog i lokalnog prevoza autobusom, troškove smještaja i obroka međunarodnih učesnika.

Rok za podnošenje prijava je 07. 05. 2018. godine.

Više informacija o ovom konkursu zainteresirani mogu dobiti na zvaničnoj internet stranici Instituta za kulturne spomenike – ICM: http://www.imk.gov.al/site/?p-3281  te na zvaničnom facebook računu ICM-a: https://www.facebook.com/Imk.gov.al/