22 Juna, 2016

Radni posjet ministrice Dujmović Olovu

{loadposition like}

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović boravila je u radnoj posjeti Olovu. Na sastanku sa općinskim načelnikom Đemalom Memagićem razgovarano je konkretnim projektima u oblasti kulture i sporta u Olovu.

22062016 1

Prema riječima ministrice Dujmović, raduje je činjenica da je nekada njen grad u zadnjih nekoliko godina ubrzanim korakom i projektima se približio Europi više nego neki drugi i veći gradovi.

– Ono što je moja želja je da Federalno ministarstvo kulture i sporta u 2016. godini podrži kroz grantove i dijelom dovršetak sportske dvorane u Olovu, radove na Domu kulture za koji sam puno vezana. Podržat ćemo i projekte koji se ne vežu samo za ova dva objekta, nego i druge projekte udruženja građana iz oblasti sporta, kulture i projekte mladih, kazala je ministrica.

Ministrica Dujmović i općinski načelnik Memagić dogovorili su da se krajem listopada mjeseca u Olovu održe „Dani europskog naslijeđa“, manifestacija koju već 20 godina realizira Federalno ministarstvo kulture i sporta.

– To je manifestacija koja ima za cilj promovirati kako materijalnu tako i nematerijalnu kulturnu baštinu u svakoj lokalnoj zajednici, a BiH je prebogata spomenicima koji su upisani na UNESCO-vu listu zaštićenih nacionalnih spomenika. Olovo i u tom pogledu može biti ponosno i znam da se ovdje i danas itekako vodi računa o tome. Cilj nam je da kroz instituciju Ministarstva pokušamo, u suradnji sa Općinom Olovo, promovirati kulturnu materijalnu i nematerijalnu baštinu i približimo Olovo i na ovaj način užoj i široj javnosti, poručila je ministrica Dujmović.

Prema riječima općinskog načelnika Đemala Memagića suradnja sa Federalnim ministarstvom je prisutna već duži period. Trenutačno se radi na završetku sportske dvorane i projektu nastavka radova na Doma kulture.

– Sportska dvorana je u završnoj fazi, dok su pregovori oko nastavka gradnje Doma kulture u toku. Predložio sam da u manifestaciju koju smo dogovorili za oktobar 2016. godine „Dani europskog naslijeđa“ pored Olova bude uključen i Vareš, što bi bila dobra promocija naših susjednih gradova i kulturne baštine ovih krajeva, kazao je načelnik.

Ministrica Dujmović i načelnik Memagić obišli su zgradu Doma kulture i sportsku dvoranu i izletište Zeleni vir gdje su radovi na uređenju izletišta u završnoj fazi, prenosi radio Olovo.