25 Juna, 2016

Ministrica Dujmović: Podupirat ćemo sve projekte koji će omogućiti život i opstanak

{loadposition like}

Ovim riječima je ministrica kulture i sporta FBiH Zora Dujmović započela razgovor s mladima Skopaljske Gračanice kod Bugojna u subotu, 25.6.2016. godine.

Susret je upriličen u dvorani za mlade, čiji je projekt izgradnje dijelom podržalo i Federalno ministarstvo kulture i sporta.

 25062016 1

Tom prilikom ministrica Dujmović je pohvalila rad i doprinos domaćina u obnovi njihovog kraja i odlučnoj borbi za opstankom na svom ognjištu – Skopaljskoj Gračanici. Pored rada u malinjacima i drugim poljoprivrednim poslovima, istaknula je ministrica, hvale vrijedno je da mladi uspijevaju realizirati i različite kulturne i sportske programe.

Također, ministrica je obećala kako će zagovarati kod uspješnih gospodarstvenika da planiraju otvaranje nekog proizvodnog pogona koji bi omogućio otvaranje novih radnih mjesta i uvelike doprinio ostanku mladih ljudi ovoga kraja.

Tijekom ovog posjeta ministrica je obišla iskopine starovjekovne crkve smještene na imanju Huseina Smajića u mjestu Vesela iznad Bugojna.

Ministrica je s velikim oduševljenjem govorila o Smajiću, čovjeku koji je nadaleko poznat po svojim dobročinstvima ljudima u potrebi, kao i društvu i zajednici općenito, ali i po otkopavanju temelja starovjekovne crkve koja se nalazi na njegovom imanju. Spomenula je kako je Smajić sve te radove vodio, platio i zaštitio i bori se da se iskopine konzerviraju te da se tu podigne nova crkva.

Ministrica Dujmović je emocionalno istaknula kako bi bilo dobro da u našoj državi ima više takvih ljudi, kao što je Smajić, kojima je stalo do drugih i drugačijih i to praktično pokazuju.